Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Futuras.nl BLOG OVER GROENE ENERGIE & DUURZAAM BOUWEN VOOR DE TOEKOMST
Futuras.nl

Een groendak plaatsen

Een groendak is niet alleen mooi, het is ook een vorm van duurzaam wonen. Er bestaan twee soorten groendaken. Om de mensen te stimuleren om groener te bouwen, geven gemeentes en andere overheden vaak een premie. Bekijk hieronder de mogelijkheden van een groene dakbedekking.

Waarom een groendak plaatsen?

Een groendak is een streling voor het oog. Een dakbedekking met gras en kleine vegetatie ziet er uniek uit. Daarnaast isoleert het thermisch en akoestisch. Dit zorgt ervoor dat je minder energie verbruikt. Daarnaast zuivert het de lucht en kan in grote steden de temperatuur in evenwicht houden. Tenslotte brengt het ook meer zuurstof in de lucht.

voorbeeld van een groendak

 

Welke soorten groendaken bestaan er?

Je hebt de keuze tussen een intensief en een extensief groendak. Een extensief groendak bestaat uit kleine beplanting, zoals sedum en andere kleine plantjes. Bij een intensief groendak zullen er bijvoorbeeld grassoorten te vinden zijn, bomen en andere kleine beplantingen. Dit zijn ook het type groendaken waar je kan op lopen. In grote steden zie je ze wel vaker.

 

Premies

Als je erover nadenkt om duurzaam te bouwen, kan je in bepaalde gevallen zelfs premies krijgen. Dit komt omdat een groene dakbedekking een bepaalde vorm van isolatie is. De overheid wil steeds meer mensen stimuleren om groener en passiever te bouwen. Daarom gebruikt de overheid premies om mensen te motiveren. Als je het premiebedrag aftrekt van de kostprijs, wordt het steeds interessanter om er één te plaatsen.