http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/11/solar2.jpg

Zonnepanelen maken zeewater drinkbaar

Phil Pauley heeft de ‘Solar Cucumber’ bedacht: een systeem dat zeewater met behulp van zonne-energie verandert in drinkwater.

De ‘Solar Cucumber’ drijft op het water. Het systeem zorgt ervoor dat zeewater in de ‘Solar Cucumber’ verdampt. Vervolgens wordt het zout verwijderd, waarna de damp weer gecondenseerd wordt. Het resultaat: schoon drinkwater.

Ramp
Pauley denkt dat de ‘Solar Cucumber’ vooral verlichting kan bieden in rampgebieden waar moeilijk aan schoon drinkwater te komen is. Daar kan de ‘Solar Cucumber’ heel gemakkelijk worden geplaatst en in gebruik worden genomen.

WIST U DAT?
…het ook mogelijk is om zeewater met behulp van een stenen pot en de zon drinkbaar te maken?

Permanent
Maar het is ook mogelijk om het systeem permanent aan te leggen. Meerdere aan elkaar geschakelde ‘Solar Cucumbers’ kunnen dan een soort kunstmatig rif gaan vormen dat ook nog eens een thuis wordt voor planten en dieren.

Het idee is heel aardig. Op dit moment wordt al veelvuldig drinkwater uit zeewater gehaald. Maar veelal worden daar geen duurzame energiebronnen voor gebruikt. Een gemiste kans, zo bewijst Pauley met dit systeem.There are no comments

Add yours