http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2012/01/methaan1.jpg

Zo kunnen we klimaatverandering afremmen

NASA komt na onderzoek met veertien methodes om het veranderende klimaat af te remmen.

De veertien manieren om klimaatverandering af te remmen rekenen stuk voor stuk af met zwarte koolstof en methaan. Deze twee stoffen dragen sterk bij aan de opwarming.

Auto
Enkele manieren waarop we de uitstoot van zwarte koolstof concreet kunnen tegengaan, zijn: filters in dieselvoertuigen aanbrengen, het verbranden van plantenresten en bomen in de ban doen, vervuilende auto’s van de weg halen en schonere fornuizen en boilers gaan gebruiken.

Meer weten?
Meer weten over dit onderzoek en de mooie interactieve kaarten die bij deze studie horen, bekijken? Klik hier!

Oliebron
De uitstoot van methaan kunnen we aanpakken door gas dat uit kolenmijnen en oliebronnen komt zetten op te vangen. Ook moeten we voorkomen dat methaan op boerderijen in de atmosfeer komt.

Het mooie van al deze maatregelen is dat niet alleen het klimaat erbij gebaat is. Volgens de onderzoekers is het ook beter voor de gezondheid als we deze stoffen terugdringen. En ook de landbouw zou baat hebben bij het terugdringen van de uitstoot van deze stoffen. Wereldwijd plukken we hier dus de vruchten van. Maar de grootste vooruitgang zou worden geboekt in Azië en het Midden-Oosten, zo schrijven de onderzoekers.There are no comments

Add yours