http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/12/kerstkaart.jpg

Wat u met een kerstkaart zou kunnen doen…

Wetenschappers hebben eventjes doorberekend hoe we 1,5 miljard kerstkaarten op een duurzame manier kunnen ‘recyclen’.

De onderzoekers richtten zich voor het gemak alleen op Engeland. Hier zijn de afgelopen weken zo’n 1,5 miljard kerstkaarten verstuurd. Na de kerst of nadat het nieuwe jaar begonnen is, verdwijnt een groot deel van die kerstkaarten zo de prullenbak in. Ook is er zo’n 83 vierkante kilometer inpakpapier doorheen gegaan. En ook dat wordt zo weggegooid.

De onderzoekers willen met hun studie laten zien dat dat echt zonde is. Want al die kerstkaarten en het inpakpapier samen, kunnen nog heel wat bereiken. Volgens berekeningen van de onderzoekers kan uit al die kerstkaarten genoeg biobrandstof worden gehaald om een dubbeldekkerbus twintig keer naar de maan en weer terug te laten rijden.

Helaas is het nog niet zover: we zijn nog niet in staat om kerstkaarten op grote schaal en heel efficiënt in biobrandstof om te zetten. “Maar wij denken dat het (de techniek, red.) potentie heeft,” zo vertelt onderzoeker Richard Murphy. “Mensen moeten niet stoppen met het recyclen van oud papier en hun kerstkaarten, omdat er op dit moment geen betere oplossing is,” zo waarschuwt hij. “Maar als deze technologie ontwikkeld kan worden, kan oud papier een geweldig, milieuvriendelijk alternatief zijn voor fossiele brandstoffen.”There are no comments

Add yours