http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/08/kraan.jpg

Wachten op perfect water: niet doen!

In de zomer is er niets lekkerders: een glas heerlijk koel water. Maar daarvoor moet de kraan altijd even lopen. Zonde!

Lauw of warm water: daar zit iemand met dorst niet op te wachten. En dus laten we de kraan altijd even lopen om vervolgens ons glas met koud water te vullen. En dat iets te warme, maar verder prima water gaat zo weer de afvoer in. Jammer, want zo kunt u liters water ‘weggooien’.

Gelukkig is er een simpele oplossing voor. Komen er weer warme dagen aan? Neem een kan en vul deze – zonder de kraan eerst te laten lopen – met water en zet de kan in de koelkast. Zo heeft u altijd koud water bij de hand, zonder dat daarvoor een hoop water verspild hoeft te worden.

Als we gaan douchen, werkt het vaak omgekeerd. Dan wachten we op warm water. En ook dat kost liters water, zeker als uw boiler eerst even op gang moet komen. Dit water kunt u gemakkelijk in een emmer opvangen en later gebruiken. Bijvoorbeeld om de planten water te geven.There are 5 comments

Add yours
  1. Conjoyow

    De doucheidee is onpraktisch, en dat is ook de reden waarom het weinig gebeurt. Ontwikkel een manier om het water te laten loopen totdat het warm is, en dan pas te laten lopen…

  2. White Smoke

    Ja echt slim… Een liter water in de koelkast zetten om af te laten koelen, omdat het anders weer in de gootsteen verdwijnt… Slim plannetje om de koelkast daarvoor 2x open te maken, en ook nog is meer vermogen te laten trekken omdat het water moet worden afgekoeld. Echt een geniaal idee.

  3. Addict

    Wat een waardeloos artikel :’) die paar liter die je hiermee per jaar bespaart. Daarnaast kost water zo goed als niets, en kost het je meer energie en ander ongemak dan dat het daadwerkelijk iets oplevert. Geitenwollensokkenartikel dus.


Post a new comment