http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/12/verf.jpg

Verf die energie opwekt ontwikkeld

Wetenschappers hebben een verfje ontwikkeld dat zonne-energie opwekt. Erg efficiënt is de verf helaas nog niet.

Nu zijn zonnepanelen nog van die hele logge installaties. Zou het niet heerlijk zijn als u in de toekomst uw huis met een verfje kan opknappen en direct aan alle kanten van ‘zonnepanelen’ kan voorzien? Een nieuw onderzoek brengt dat scenario een stukje dichterbij.

Energie
Wetenschappers van de universiteit van Notre Dame ontwikkelden een soort verf die middels nanodeeltjes energie kan produceren. De verf kan op elk oppervlak worden aangebracht en is goedkoop te produceren.

Efficiënt
Heel efficiënt is het verfje helaas nog niet. Slechts één procent van het zonlicht dat op de verf valt, zet de verf om in energie. Dat is opvallend minder dan de tien tot vijftien procent van ‘gewone’ zonnepanelen. Maar de onderzoekers hebben goede hoop dat ze de efficiëntie van de verf nog wel kunnen verbeteren.

Als dat lukt, ligt de wereld voor het verfje open. De verf kan namelijk goedkoop in grote hoeveelheden worden geproduceerd. Bij zo’n opvallend product hoort natuurlijk een bijzondere naam. En die hebben de onderzoekers al. Als het aan de wetenschappers ligt, pronkt straks op de verfbussen de naam: ‘Sun-Believable’.There are no comments

Add yours