http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/08/inpakpapier.jpg

Pak ze duurzaam in!

Cadeautjes zijn leuk. Vooral dankzij het ietwat vervuilende inpakpapier. Gelukkig zijn daar genoeg duurzame alternatieven voor!

Zonde. Zonde. Zonde. Inpakpapier belandt altijd direct – toch wel een beetje sneu – in de prullenbak. En met elk stukje inpakpapier dat we weggooien, gooien we veel meer weg dan alleen maar papier.

Energie
Ook de energie die gebruikt is om het inpakpapier te vervaardigen en te transporteren, belandt in de prullenbak. Het meeste inpakpapier is maar een kort leven beschoren: het wordt binnen luttele minuten door de ontvanger – die gestimuleerd wordt door een enorme nieuwsgierigheid – verscheurd.

Leuker
Dat moet anders kunnen. Cadeautjes voorzichtig openmaken en het inpakpapier een tweede leven geven, is een nobel streven. Maar er is nog een leukere manier om cadeaus in te pakken.

Want waarom kiezen voor iets wat daarna nutteloos wordt? Pak uw cadeautjes eens in met behulp van een leuke sjaal of enorme zakdoek of stop het in die hippe boodschappentas. Zo wordt het ‘inpakpapier’ een cadeautje op zichzelf en is het nog een lang en gelukkig leven beschoren.There are 3 comments

Add yours
 1. Eytan Boosman

  Je kunt het ook inpakken in gebruikt verpakkingsmateriaal! Veel producten hebben aan de binnenkant een zilveren laag en die kun je gebruiken als verpakking. Je kunt er bovendien ook een mooie strik op zetten als versiering. 
  Check dit filmpje van onze design junkies: http://bagthebox.com/2011/08/diy-gift-bows-crafty-fun-from-our-friends-at-terracycle/
  Op onze website http://www.terracycle.nl komt binnenkort een pagina waar allemaal van die Doe-Het-Zelf upcycling ideeën op komen te staan! 

 2. Anoniem

  Erik, ik lees net je reactie…
  Ik denk dat het belangrijk is om alles wat men gebruikt daarna ook weer hergebruikt. Dit kan door het te recyclen of te upcyclen. Het voorbeeld van Caroline Hoek hierboven is een mooi voorbeeld van wat wij upcycling noemen.

  Wat de winkeltasjes betreft zijn er ook veer alternatieven voor het simpel weggooien na gebruik! Ik zag dat er tegenwoordig de tassenbol is waarbij je je eigen tas weer aan iemand anders geeft die hem kan hergebruiken (als je hem niet zelf nodig hebt). Wij hebben in Amerika een grote inzameling gehouden van oude dunne winkeltasjes en hiervan duurzame tasjes gemaakt (zie: http://www.notcot.com/archives/2008/05/target-newsweek.php ). 

  Het simpel maar weggooien is inderdaad de slechtse optie en dat hopen we met al deze initiatieven te voorkomen.


Post a new comment