http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/11/boom4.jpg

Kunstmatige boom wekt energie op

Een Engels bedrijf heeft een boom ontwikkeld die uw hele huis van energie kan voorzien. Handig!

De boom wekt zonne- en windenergie op. Maar daar blijft het niet bij. De boom weet ook van de hitte waar deze aan blootgesteld wordt nog iets te maken.

Blaadjes
Het geheim? Dat zit in de bladeren van de boom. Deze worden door de wind in beweging gebracht. Maar de bladeren bewegen ook als er bijvoorbeeld regen op valt. Die beweging wordt omgezet in energie. De bladeren verzamelen ook zonlicht en -warmte.

In de stam
Eén zo’n blad levert natuurlijk niet zo heel veel energie op. Maar al die bladeren samen… Volgens het bedrijf kan een boom die wat wegheeft van een flinke eikenboom al snel tussen de 3500 en 7000 kWh opleveren. De energie wordt opgeslagen in de stam.

In de toekomst komen er mogelijk ook struiken die energie opwekken. En mogelijk wordt het bijzondere groen voorzien van filters die de lucht zuiveren. Ook zorgen de bomen – net als echte exemplaren – voor schaduw en dus verkoeling. Als klap op de vuurpijl zien ze er ook nog redelijk normaal uit en houden ze hun bijzondere blaadjes ook in de herfst en winter gewoon vast. Iets voor in uw achtertuin, misschien?There are 2 comments

Add yours

Post a new comment