http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/11/windturbine8.jpg

Investering in groene energie stijgt de pan uit

Voor het eerst is er wereldwijd meer geïnvesteerd in groene energie dan in fossiele brandstoffen, zo blijkt uit onderzoek.

Het afgelopen jaar werd er flink geïnvesteerd in windenergie, zonne-energie en energie uit water en biomassa. Er werd zo’n 187 miljard dollar in gepompt. Dat is aanzienlijk meer dan in fossiele brandstoffen: daar werd voor zo’n 157 miljard in geïnvesteerd.

Prijzen
Dat er zoveel geïnvesteerd werd in groene energie heeft alles te maken met de prijzen. Er worden steeds meer windturbines en zonnepanelen geïnstalleerd. Hierdoor dalen de prijzen. En dat geeft de installatie van deze groene energieleveranciers weer een boost.

WIST U DAT?
…zonne-energie mogelijk in 2013 al goedkoper kan zijn dan kolen?

Opmerkelijk
Desalniettemin is het heel opmerkelijk dat groene energie qua investeringen fossiele brandstoffen nu al voorbij streven. We bevinden ons tenslotte nog steeds in een financiële crisis en zelfs in die nare omstandigheden kan groene energie doorbreken.

Meer groene energie: dat is een goede zaak. Maar het is niet bewezen dat de trend doorzet. Zo staan subsidies nu nog worden verstrekt om groene energie te promoten in diverse landen op de tocht. En nu de prijzen van zonnepanelen en windturbines steeds sterker dalen, moeten producenten wel heel sterk in hun schoenen staan, willen ze het redden. We zijn er dus nog lang niet, maar deze cijfers blijven natuurlijk hoopgevend.There are 6 comments

Add yours
  1. Dick Boss

    Oude vooroordelen verdwijnen maar moeilijk, blijkt. Het geld is in de economie gestoken, alleen in een ander gedeelte dan waar het voordien in ging. Fossiele energie zal duurder worden, wat we ook doen. Alle overige energie-technieken zullen goedkoper worden naarmate we er langer mee bezig blijven. Maar als we er niet in blijven investeren, lopen over tien jaar alleen de Chinezen ermee weg. Voor de zoveelste maal geven we dan we de voorspong die we hadden weer eens weg…

  2. Per Host

    Al jaren neem ik prive energie af van Greenchoice en ben ik vrij dicht betrokken bij hun investeringen en veruitstrevende initiatieven op het gebied van duurzame energie. Zouden meer mensen moeten doen. Sinds kort kopen wij voor onze winkel collectief energie in via http://www.teamdeals.nl. Collectief energie inkopen heeft ons ongeveer € 1000 per jaar bespaard en met dezelfde groene energie van Greenchoice. Twee vliegen in een klap! Langzaamaan opweg naar een duurzamere wereld!


Post a new comment