http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/12/kerstman2.jpg

Hoeveel CO2 stoot de kerstman uit?

De site Ethical Ocean brengt het in kaart en dat is even schrikken. Want wat is de kerstman een vervuiler!

De kerstman is natuurlijk eigenlijk maar één nacht per jaar echt heel erg druk. En tijdens die nacht produceert hij heel wat CO2. Evenveel als het landje Qatar in één jaar. Het gaat om zo’n 69,7 miljoen ton.

Speelgoed
Hoe kan dat? De meeste CO2 komt vrij bij het maken, verpakken en uiteindelijk aan het eind van de levenscyclus weer weggooien van speelgoed. Ook de fabriek waarin de kerstman een heel jaar voorbereidingen treft, levert aardig wat CO2. Ook inpakpapier en het methaan dat de rendieren uitscheiden, draagt aan het hoge getal bij. Net als de kolen die de kerstman volgens de legende in de sokken van stoute kinderen achterlaat.

Infograph
Bekijk hier een infographic over de vervuilende kerstman.

Tips
Ethical Ocean is echter niet van plan om alleen maar slecht nieuws te brengen. En dus komt de site ook met tips waarmee de kerstman zijn uitstoot kan verminderen. Gerecycled inpakpapier helpt, net als gerecyclede cadeautjes, een hybride slee en een fabriek die efficiënter met energie omgaat.

Nu maar hopen dat de kerstman de tips ter harte neemt. Dan wordt kerst tenslotte weer een tikje mooier.There is 1 comment

Add yours

Post a new comment