http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/10/boeken1.jpg

Geef oude boeken een tweede leven

Heeft u ook nog oude boeken staan? Gooi ze niet weg! Een ontwerper laat zien dat er nog heel veel moois van te maken valt.

Ontwerper Lisa Occhipinti zag hoe steeds meer mensen overstappen op de e-reader of met behulp van een tablet boeken gaan lezen. Het lijkt erop dat de papieren variant wat terrein verliest. Maar wat te doen met al die mooie, oude boeken die toch niet meer gelezen worden?

Foto: afkomstig uit het boek 'The Repurposed Library' via (Igreenspot.com).

Boek
Occhipinti schreef er – jawel – een boek over: ‘The repurposed library’. Daarin tovert ze boeken op 33 manieren om tot mooie, kunstzinnige, maar ook praktische voorwerpen. En als klap op de vuurpijl kunt u de ontwerpen ook nog eens heel gemakkelijk zelf namaken.

Lampen
Occhipinti verandert boeken in lampen, lampenvoetjes, houders voor keukengerei, kunst aan de muur en plankjes. En dat alles zonder dat de boeken hun charme verliezen. Het zijn echte blikvangers in een nieuwe setting.

Met het boek wordt het hergebruiken van oude boeken niet alleen gemakkelijk, maar ook hartstikke leuk. En u voorkomt dat de prachtige boeken ergens op een vuilnishoop landen. Tijd om die boeken uit de kast te trekken en aan de slag te gaan!There is 1 comment

Add yours
  1. Danny Habets

    Hopelijk kijkt er vooraf wel een deskundige naar het boek, of het wellicht toch niet een belangrijk oud boek is om te bewaren… enkele honderden jaren terug hergebruikte men unieke perkamenten manuscripten in de banden van boeken…


Post a new comment