http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/08/fiets1.jpg

Ga toch fietsen!

Is uw werk op fietsafstand? Laat de auto dan eens een keertje staan en spring op de fiets. Gezond en goed voor het milieu!

Fietsen heeft tal van voordelen. Zo is het gezond, beter voor het milieu en kunt u er de files mee ontwijken.

Hollands weer
Waarom fietsen we dan zo weinig? Een veelgehoord argument tegen het naar het werk fietsen is het Hollandse weer. Zo kan het zijn dat u ‘s ochtends in een stralend zonnetje naar het werk vertrekt en ‘s avonds in de stromende regen weer huiswaarts keert.

Het regent bijna nooit
Voor al die mensen die dat laatste argument graag gebruiken, hebben we slecht nieuws. U zult een ander argument moeten gaan verzinnen. Nederlander Gerard Poels ontkracht de hele fabel omtrent Hollands weer namelijk op zijn site (hetregentbijnanooit.nl).

De cijfers
Poels fietst elke dag naar zijn werk en doet daar heen en terug veertig minuten over. In september 2008 begon hij hier een soort weerdagboek over bij te houden. Hij noteert of het tijdens zijn ritjes regent of niet. Zijn conclusies pleiten voor het gebruik van de fiets. Om een indicatie te geven: van de 290 ritten die hij tussen september 2010 en september 2011 maakte, viel slechts 12,07 procent in het water.

Poels advies: Ga toch fietsen!There are no comments

Add yours