http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/10/futuhuis.jpg

Futuristisch huis duikt bij rampen

Klimaatverandering kan wel eens leiden tot meer natuurrampen. Met dit huis zijn we daar in ieder geval goed op voorbereid.

Tornado’s? Overstromingen? Extreme hagelbuien? Met het ontwerp van architectenbureau 10design heeft u niets meer te vrezen.

Onder de grond
De architecten bedachten namelijk een huis dat bij naderend onheil heel eenvoudig in de grond duikt. Het huis heeft tal van sensoren zodat het zelf kan opmerken of het tijd is om ondergronds te gaan. Als dat het geval is dan zorgt een hydraulisch systeem ervoor dat de woning langzaam in de grond zakt. Het dak word hermetisch afgesloten, zodat er geen wind of water meer doorheen kan. De sensoren houden de situatie buiten ondertussen goed in de gaten. Als de kust veilig is, komt het huis weer omhoog.

Afbeelding: 10design (via Treehugger.com).

Veilig
En zelfs als het hydraulische systeem dienst weigert, kunnen mensen zich nog veilig voelen, zo stellen de architecten. Het huis kan winden met snelheden tot 240 kilometer per uur aan. En mocht het huis onverwachts onder de grond toch water binnenlaten dan is er een tweede ruimte onder de grond waar mensen naartoe kunnen.

Het ziet er futuristisch en duur uit, maar dat is het allebei niet. Er wordt nu gekeken of de bouw van een prototype op korte termijn kan starten. En als de huizen een succes worden en massaal geproduceerd worden, hoeven ze niet veel meer te kosten dan een woonwagen.There are 3 comments

Add yours

Post a new comment