http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/12/rendier.jpg

Echte Rudolph heeft het moeilijk

Rendieren in Ontario, Canada hebben het bijzonder moeilijk. De mens zit ze dwars. Tijd voor actie, dus!

In de afgelopen 150 jaar is het aantal rendieren sterk afgenomen. Het gaat om een afname van zo’n veertig procent! Belangrijkste reden voor die afname? Hun leefgebied – de taiga – wordt rap kleiner, omdat de mens steeds meer ruimte in beslag neemt. De verandering van het klimaat doet de dieren ook geen goed, zo concludeert de Wildlife Conservation Society.

WIST U DAT…
…het gecastreerde rendier de toekomst heeft?

En daarom hebben verschillende organisaties nu de handen in elkaar geslagen. Zo gaat WCS samenwerken met een organisatie die ook kinderen bij het beschermen van natuur betrekt. Ook de kleinste aardbewoners trekken zich het lot van het rendier ongetwijfeld aan. Want familie van Rudolph the Red-nosed Reindeer laten we natuurlijk niet in de kou staan!

Hopelijk levert de samenwerking voldoende geld op om de bescherming van het rendier voort te zetten. De organisaties brengen het leefgebied van rendieren vanuit de lucht in kaart en sporen zo bedreigingen en belangrijke leefgebieden op. Vervolgens kan gepoogd worden om die bedreigingen weg te nemen en de belangrijkste leefgebieden te beschermen.There are no comments

Add yours