http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/12/paraplu1.jpg

China gaat meer regen maken

Om gewassen te laten groeien, heeft China meer regen nodig. Geen probleem: want dat maken de Chinezen zo.

Nog voor 2015 moet er in China zo’n tien procent meer regen vallen dan nu het geval is. Dat betekent dat er jaarlijks 230 miljard kubieke meter extra neerslag gaat vallen. Het is niet voor het eerst dat China met zulke ambitieuze plannen komt. Het land zorgt nu op jaarbasis al voor flink wat meer regen dan de natuur normaal gesproken weg zou geven.

De Chinezen werken daartoe met raketten en vliegtuigen die wolken zaaien. Er worden deeltjes in de lucht gebracht – zilverjodide – en deze zorgen ervoor dat wolken sneller neerslag produceren.

Het is een oplossing voor gebieden die zuchten onder de droogte. Maar of het op lange termijn ook zo verstandig is om de natuur op deze manier te manipuleren?There is 1 comment

Add yours
  1. Raoul Teeuwen

    Dat spul slaat dan neer met de regen? En komt in je grond en je voedselketen? Van Wikipedia: “Zilverjodide wordt algemeen beschouwd als een schadelijke, vervuilende en toxische verbinding. Inname van jodiden, waaronder zilverjodide, leidt tot huidirritatie, overmatige slijmproductie, hoofdpijn en irritatie van slijmvliezen. Anderesymptomen zijn mentale uitputting, bloedarmoede en gewichtsverlies. Chronische inname kan leiden tot argyrie, dat gekenmerkt wordt door het blauwgrijs worden van ogen, huid en slijmvliezen. Chronisch huidcontact kan leiden tot permanente verkleuring van de huid.”


Post a new comment