http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2012/01/batterij6.jpg

China bouwt grootste ‘batterij’ ooit

In China is een enorme ‘batterij’ gebouwd die wind- en zonne-energie moet opslaan. Er past 36 MWh in!

Het grootste probleem met groene energiebronnen als zon en wind is het onvoorspelbare karakter ervan. Zo wordt er ‘s nachts geen zonne-energie opgewekt en als het windstil is, draaien ook de windmolens niet.

De Chinezen lossen dat probleem op met deze enorme ‘batterij’. In werkelijkheid is het een enorm gebouw waar energie in wordt opgeslagen. Op momenten dat er meer energie wordt opgewekt dan er wordt verbruikt, komt dit gebouw goed van pas. En wanneer er meer energie nodig is dan wordt opgewekt, kunnen Chinezen wederom een beroep doen op deze gigantische ‘batterij’.

Zoals gezegd kan er zo’n 36 MWh in worden opgeslagen. Dat is genoeg om 12.000 huizen gedurende een uur van energie te voorzien.

Dat notabene in China – toch één van de grootste vervuilers – voor het eerst een schone oplossing van zo’n grote omvang verschijnt, is opvallend. In het westen kunnen we nog een voorbeeld nemen aan deze enorme groene ambities.There are 3 comments

Add yours
  1. Aircars Tk

    Ik erger me regelmatig aan artikels in kranten die stoppen daar waar het interessant wordt. Hoe kun je zo’n artikel neerpennen en de vanzelfsprekende vragen naast je neerleggen zoals “Waaruit zijn die batterijen vervaardigd?” “Wat zit er in dat huis?” enz.
    Komaan!


Post a new comment