http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2011/12/rook4.jpg

Canada zegt Kyotoprotocol vaarwel

Canada neemt afscheid van het Kyotoprotocol. Belangrijkste reden? Het werkt niet zonder de grote vervuilers.

In een verklaring laat de Canadese minister van Milieu – Peter Kent – weten in eerste instantie veel vertrouwen in de klimaattop in Durban te hebben gehad. Maar dat vertrouwen is nu een eind weg.

Geen nieuw akkoord
Eigenlijk had er een nieuw klimaatakkoord moeten komen. Het Kyotoprotocol loopt volgend jaar namelijk af. Maar de landen konden het op zo’n korte termijn niet eens worden en dus is ervoor gekozen om het Kyoto-protocol te verlengen. Na 2020 moet er dan een nieuw protocol komen.

Grote vervuilers
Canada ziet dat niet zitten en wijst erop dat de grootste vervuilers – te weten: China en de VS – niet aan het Kyotoprotocol deelnemen. Alle landen die zich wel aan het protocol houden, stoten samen slechts een klein deel van alle broeikasgassen uit. Omdat de grootste vervuilers buiten schot blijven, ziet Canada geen heil meer in het protocol en trekt zich terug. Canada ziet pas weer iets in een wereldwijde samenwerking als ook de grootste vervuilers daaraan mee willen werken.

Kent is duidelijk en haalt hard uit naar het protocol. Zo zegt hij dat het Kyotoprotocol geen oplossing is voor de opwarming van de aarde.There are no comments

Add yours