http://www.futuras.nl/wp-content/uploads/2012/01/goudvis.jpg

Aquarium reinigt zichzelf op groene wijze

In de VS hebben ze een hele slimme uitvinding gedaan: een aquarium dat zichzelf reinigt en ook nog eens lekker groen is!

Vissen zijn hartstikke leuk. Maar er is één nadeel. Het schoonmaken van de vissenkom of het aquarium is elke keer weer een hele (vieze) klus.

Energie
Daar komt nog eens bij dat het gemiddelde aquarium flink wat energie verspilt met allerlei filters, lichtjes, enzovoort. En bij het schoonmaken van het aquarium wordt water verspild.

Hoe werkt het?
De uitvinding van twee Amerikanen lost beide probleempjes op. De uitvinders bedachten een aquarium dat zichzelf schoonhoudt. Hoe werkt het? Viezigheid in het water zakt naar de bodem en wordt daar in een speciaal reservoir opgeslagen. Zo blijft het water altijd helder. Daar zijn dus geen filters voor nodig!

WIST U DAT…
…veel goudvissen waarschijnlijk boos zijn?

Bijvullen
Aan de buitenkant van het aquarium zit een kraantje. Zet hier een glas onder en vul het aquarium om de paar dagen bij. De vis kan tijdens het bijvullen (en dus ‘schoonmaken’) gewoon in het aquarium blijven zitten. Zodra u gaat bijvullen, wordt het vieze water dat onderin zit naar boven gepompt en via het kraantje naar buiten gewerkt. Dit vieze water vangt u op in een glas en kunt u weer gebruiken om bijvoorbeeld de planten te bewateren. In het ‘vieze’ water zitten namelijk tal van ‘goede’ stoffen waar planten blij van worden.

De slimme aanpak maakt dit aquarium lekker groen. Er wordt eigenlijk geen water verspild bij het schoonmaken, er zijn geen filters nodig en ook de verlichting is energiezuinig: er wordt namelijk gebruik gemaakt van leds. Meer weten? Onderstaand filmpje geeft (weliswaar in Tellsell-sfeer) een goed beeld van het aquarium.There are 3 comments

Add yours
  1. Vrede101

    De mensen die dit zogenaamde aquarium bedacht hebben weten kennelijk niets van vissen.
    Vissen hebben stroming nodig in het water, kunnen niet tegen plotselinge veranderingen in waterkwaliteit en ook kunnen ze niet tegen tempratuur schommelingen. Mijn vissen worden hier echt niet vrolijk van en ik ook niet.

  2. Ici-eluded

    Ik vind deze artikel uberhaupt wazig, wie zegt dat je bij het schoonmaken, of verversen van water de vissen eruit moet halen?
    En vies of moeilijk is het verschonen van een aquarium ook niet, er bestaat tegenwoordig ook gewoon nog een slangetje met brede pijp-.- vieze water wordt opgezogen, en grind blijft op zen plek.


Post a new comment